Ekens sängar

Ekens sängar är ett Sveriges äldsta och mest omtyckta sängvarumärken. Sedan starten 1938 har Ekens vision varit att skapat sängar av hög kvalitet och med klassisk design. Genom åren har företaget från Blekinge, där sängar fortfarande byggs av erfarna sängbyggare med stort hantverkskunnande, lyckats bibehålla sin position inom marknadens absoluta toppskikt. Ekens sängar erbjuder en unik sovupplevelse för dig med krav på hög kvalitet och stilren design till ett attraktivt pris. Ekens har fyra olika modellserier som består av ett väl genomtänkt sortiment snygga och mycket komfortabla kvalitetssängar som kan kombineras med tillbehör med hög kvalitet i alla detaljer. Du får helt enkelt mycket säng för pengarna.

Sov gott i Ekens sängar

Ekens sängar bäst i test

Ska du köpa ny säng? Prova Ekens sängar, de är av högsta kvalitet och har vunnit flera bäst i test. Alla material som används i en Ekens säng är omsorgsfullt utvalda. Välj mellan vackra kontinentalsängar, klassiska resårsängar och funktionella ställbara sängar med modernt utseende. Sängarna är klädda i tidlösa möbeltyger som ger känslan av ett stilrent sovrum. Ekens matchande bäddmadrasser finns i många olika varianter och passar både den som eftersöker en stabil känsla i madrassen och den som vill ha en lätt och följsam madrass. Det fina tyget i klassiska färger tar slutligen stilupplevelsen till en helt ny nivå.

Ekens sängar är byggda enligt den nyskapande MLB-konstruktionen, väl tilltagna lager av avlastande stoppningsmaterial och resårer gör att komfortdjupet är bibehållet över hela liggytan för avlastning av hela kroppen. Ekens gör det enkelt för dig att skapa ett sovrum att trivas i och där du kan kombinera vackra tygkollektioner med snygga tillbehör. Ekens väljer bara material som ger bra individuell följsamhet, både vad gäller stoppning och fjädrar, för att kunna ge allra bästa avlastning och stöd. Den höga individuella följsamheten gör att mottrycket i sängen blir jämnare mot kroppen. Den höga följsamheten tillsammans med den fina pocketfjädringen borgar för oslagbar sovkomfort.

Ekens sängar tänker på hela sovrumsmiljön

Mycket arbete ligger bakom designen av sängarna men Ekens tänker även på helheten i sovrumsmiljön. Ekens sängar ger sovrumsmiljön en personlig prägel. Komplettera med vackra tillbehör för att skapa harmoni i inredningen. Ett stort utbud av gavlar, gavelkuddar och sänglådor för smart förvaring ger ett trivsamt och ombonat sovrum. En rogivande och vacker sovrumsmiljö ger dig din välbehövliga nattvila och låter dig vakna upp pigg och utsövd. Kreativt nytänkande och innovativa lösningar i nära samverkan med tidlös svensk design och kvalitet i världsklass är viktiga grundbultar förutsättningar i Ekens fortsatta utvecklingsarbete och strävan att även i framtiden ha nöjda kunder.

Alla sängserier går att beställa i olika utförande, antingen som resår- eller ställbarmadrass eller som kontinentalsäng. Till det väljer du storlek, komfortnivå och färg för att skapa din egen personliga sovmiljö. Ekens sängar med sin Multi layer bed-uppbyggnad är framtagen och vidareutvecklad för att möta framtidens allt högre krav på högsta kvalitet både vad gäller materialval men också hållbarhetskrav. Ekens arbetar för att minimera sin klimatpåverkan och hela tillverkningsprocessen är ISO-certifierad och tygerna Öko-tex godkända. Ekens verkar för långsiktig hållbarhet och till träramarna används trä som kommer från certifierat skogsbruk.

Bra sömn i Ekens sängar

Ekens sängar vill ge dig ett skönare liv och bästa tänkbara sovkvalitet för ett liv i harmoni. Från starten fram till våra dagar har vår strävan varit att ständigt arbeta med att utveckla en allt bättre sängkomfort och kvalitet. Vi känner en stark drivkraft att utveckla ny kunskap och nya tekniker inom området. Att göra våra kunder nöjda och leva upp till deras förväntningar ger oss motivation att utveckla våra sängar så att en kvalitetssäng från Ekens även i framtiden ska betraktas som marknadens modernaste, bekvämaste och mest komfortabla. Framtidens sovrum hos Ekens sängar ska präglas av bästa tänkbara kvalitet och stilren svensk design med den extra lilla personliga touchen.